Kauppakamari kouluttaa: Uudistuva hankintalainsäädäntö

Koulutus / Hankinnat

Hankintalainsäädäntöön tulee merkittäviä muutoksia vuonna 2016, kun valmistelun alla olevat uudet hankintalait astuvat voimaan. Koulutuksessa käsitellään lainsäädäntöuudistusta kokonaisuutena sekä yksityiskohtaisesti merkittävimpiä muutoksia, jotka sekä hankintayksikköjen että tarjouskilpailuihin osallistuvien yritysten on hyvä tietää jatkossa.
Ajankohta 28.4.2016 klo 09:00 - 16:00
Paikka Technopolis Yliopistonrinne
Osoite
Kalevantie 2, 33100, Tampere (katso kartalla)
Järjestäjä Tampereen kauppakamari
Lisää Google-kalenteriin

Uudistuva hankintalainsäädäntö -koulutus

Ajankohta: torstaina 28. huhtikuuta 2016 klo 9.00 – 16.00
Paikka: Technopolis Yliopistonrinne

Ohjelma:

klo 8.30 Ilmoittautuminen ja kahvi

klo 9.00 Koulutuksen avaus

Hankintalainsäädäntöön tulee merkittäviä muutoksia vuonna 2016, kun valmistelun alla olevat uudet hankintalait astuvat voimaan. EU:n julkisia hankintoja koskevat direktiivit uudistavat lähes kokonaan nykyisen hankintoja koskevan EU-sääntelyn. Uudistuksen tavoitteena on helpottaa pk-yritysten asemaa ja mahdollisuuksia tarjota osaamistaan julkisille hankintayksiköille. Osaltaan uudistuksen on tarkoitus keventää julkisiin hankintoihin liittyviä menettelyjä. Myös julkisiin tarjouskilpailuihin osallistuvien yritysten on hyvä tiedostaa tulevat muutokset.

Koulutuksessa käsitellään lainsäädäntöuudistusta kokonaisuutena sekä yksityiskohtaisesti merkittävimpiä muutoksia, jotka sekä hankintayksikköjen että tarjouskilpailuihin osallistuvien yritysten on hyvä tietää jatkossa. Koulutuksessa käsitellään muutoksia ja uutta hankintalainsäädäntöä käytännön esimerkkien avulla ja oikeuskäytännön kautta. Pääpaino koulutuksessa on viranomaissektoria koskevassa laissa (nykyinen hankintalaki).

Koulutus sopii sekä hankintayksiköille että yrityksille. Osallistujat voivat etukäteen lähettää mahdollisia kysymyksiä, toivomuksia tai esimerkkejä, joita käydään läpi koulutuksessa.

Tarkempi sisältö ilmoitetaan, kun hallituksen esitys on annettu eduskunnalle (arviolta alkutalvesta 2016).

klo 16.00 Tilaisuus päättyy

Tarjoilut: aamukahvit alkaen klo 8.30, klo 12.00 lounas ja klo14.00 iltapäiväkahvit.

Kouluttajana toimii asianajaja, varatuomari Kirsi-Marja Salokangas Asianajotoimisto Merilampi Oy:stä. Kirsi-Marja on erikoistunut kilpailuoikeuteen, hän onkin avustanut asiakkaitaan julkisia hankintoja koskevissa toimeksiannoissa ja erityiskysymyksissä lähes kymmenen vuoden ajan. Kirsi-Marja avustaa työssään sekä hankintayksiköitä että tarjoajia. Hän on menestyksekkäästi hoitanut julkisia hankintoja koskevia valitusprosesseja markkinaoikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Lisäksi Salokangas on erikoistunut sopimusoikeuteen ja hän avustaa sopimusosapuolia hankintasopimusten laadinnassa ja neuvotteluprosesseissa sekä sopimusmuutoksia koskevissa oikeudellisissa kysymyksissä.