Ketterä Mediapolis #leanculture

Työpaja / Johtajuus

Ketterä Mediapolis #leanculture to 30.8. klo 10-17. Tampereella teemoina mm. kokeilukulttuuri, kulttuurimuutos sekä uusi johtaminen ja tekeminen käytännössä.
Ajankohta 30.8.2018 klo 10:00 - 17:00
Paikka Mediapolis
Osoite
Tohlopinranta 31, 33270, Tampere (katso kartalla)
Järjestäjä Mediapolis
Lisää Google-kalenteriin

Ketterä Mediapolis #leanculture to 30.8. klo 10-17.
Tampereella teemoina mm. kokeilukulttuuri, kulttuurimuutos sekä uusi johtaminen ja tekeminen käytännössä.

Päivän ohjelma:

Klo 10.00-12.00 Ylen Ketterä Demo
Host Mirette Kangas, Ylen Ketterän kiihdyttämön liidaaja
Kiinnostavia puhujia Yleltä ja Ylen ulkopuolelta. Teemat ja aiheet liittyvät ketterään tekemiseen, kulttuuriin ja johtamiseen. Muista ilmoittautua tästä linkistä.

Klo 10.00 Tervetuloa Mediapoliksen Ketterään päivään! Minna Tiihonen, Ylen Kumppanuuspäällikkö
Mediapolis on suomalainen tarinankerronnan ja digitaaliteollisuuden keskus ja verkosto.
Ketterä tekeminen ja kokeilukulttuuri on osa arkea, missä syntyy sekä kotimaisia että kansainvälisiä menestystarinoita.

Klo 10.10 Ketterä johtaminen ja kulttuuri Ylellä, Janne Yli-Äyhö, Tuotannot-johtaja
Yle on Suomen suurin luovan työn talo – omien vakituisten media-alan ammattilaistemme lisäksi työllistämme suuren joukon tietotyön ja luovan alan tekijöitä ja asiantuntijoita. Luovan työn johtaminen on taitolaji, joka vaatii intensiivistä vuorovaikutusta ja kykyä tarjota tilaa ja mahdollisuuksia, taitoa innostaa sekä saada parhaat ideat jakoon ja edelleen kehitettäväksi. Luovan työn johtaminen vaatii myös ketteriä tapoja ennakoida ja ymmärtää muuttuvaa maailmaa sekä nopeutta reagoida ja muuttaa suunnitelmia. Ketterä johtaminen ja kulttuuri ovat olleet viime vuosina vahva kehityskohde Ylessä.

Klo 10.30 AudioVisuaalinen Brief - Miten rakennettiin uusi tapa toimia sekä työkalu, jonka ytimessä ovat visuaalisuus, vuorovaikutteisuus, osallistavuus ja läpinäkyvä tapa tehdä yhdessä entistä parempia tuotteita? Hanna Jussila, Designtuottaja
AVB (AudioVisuaalinen Brief) on työkalu, jossa määritetään tuotteen ydin ja audiovisuaalisen ilmaisun suuntalinjat ennen kuin ohjelmatuotannon suunnittelu ja toteutusvaihe alkavat ja ennen kuin resurssoidaan tai mietitään teknisiä ratkaisuja. Työkalu kehitettiin osallistamalla, kokeilemalla ja oppimalla - yhdessä Ylen tekijöiden ja sisällön omistajien kanssa. AVBn kehittämisen tavoitteena oli löytää visuaalinen, vuorovaikutteinen, osallistava ja läpinäkyvä tapa tehdä yhdessä entistä parempia ja elämyksellisempiä ohjelmia suomalaisille.

Hanna Jussila toimii designtuottajana Yle Tuotanto ja Designissa (YTD), Mediapoliksessa Tampereella. YTD Mediapolis on yksikkö, jossa tuote tehdään eläväksi - suunnitellaan ja toteutetaan audiovisuaalista ilmaisua.

Klo 10.45 Älä tuhlaa aikaasi pahoihin ihmisiin! Olli Vistbacka, talkkari ja isännöitsijä Ylen kuluttajaverkkopalveluiden alueella.
Esimerkkejä ja havaintoja itseohjautuvuuden kokeiluista Verkkoteknologiat ja -jakelu -tiimissä. Mitä tapahtui kuluille, kun hyväksyntäprosessi korvattiin ihmisten omalla harkinnalla? Mikä on modernin johtajan tärkein kyky? Miten pahuus ja laiskuus liittyvät itseohjautuvuuteen?

Yksi Ollin intohimoista on uudistaa työelämää ketteryyden ja ihmisen myötäisen johtamisen avulla.

Klo 11.00 Yle Betan ketterät kokeilut tulevaisuuden mediakokemusten hahmottamisessa. Anssi Komulainen, Ylen innovaatiostrategiasta vastaava päällikkö sekä Yle Betan vetäjä.
Yle Beta on Yleisradion hautomo tulevaisuuden mediakokemuksille. Seuraavan sukupolven ratkaisut hahmottuvat ketterien kokeilujen avulla.

Yle Beta järjestää vuosittain Betaday-tapahtumia, jotka keräävät yhteen kehittäjäyhteisöä ja avaavat keskustelua ajankohtaisesta teknologisesta tai tarinankerronnallisesta murroksesta. Uusimman Betadayn “Media of Things” -tapahtuman teemana oli esineiden internet ja sen avaamat mahdollisuudet mediatoimialan näkökulmasta. Anssi tulee kertomaan Ketterään demoon millaiset teemat tulevat olemaan Yle Betan keskiössä syksyllä.

Klo 11.15 Vieraspuhuja: Johanna Pystynen, Director, People Operations, Vincit
Vincit on valittu Great Place to Work -tutkimuksessa Euroopan parhaaksi työpaikaksi sekä useita kertoja Suomen parhaaksi työpaikaksi. Millaisista aineksista tämä koostuu ja millaista kulttuuri on arjessa? Mitä on Vincitin avoin johtamiskulttuuri? Henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen Vincitiltä kertoo, miten tämä kaikki on rakennettu ja miten sen kehittymisestä huolehditaan. https://www.vincit.fi/

Klo 11.55 Arvonta! Paikallaolijoiden kesken arvotaan Ylen ketterän toiminnan 2 tunnin Leanculture-teemainen valmennus!

Klo 12.00 Demo päättyy

Klo 12.00-12.45 Lounas Mediapoliksessa (omakustanteinen)

Klo 12.45-14.20 Non-stoppina ketterät minityöpajat, tutustu Yle Lean Culture Toolkitiin! https://drive.google.com/open?id=1NkGRe-YACIcxextpkZLD-HTydZ1ifPyY

Osallistu yhteen tai kaikkiin työpajoihin:

12.45-13.10 Työpaja 1
13.20-13.45 Työpaja 2
13.55-14.20 Työpaja 3

Iltapäivän työpajoissa tutustutaan Yle Lean Culture Toolkitiin, fasilitaattoreina Ylen Ketterän kiihdyttämön ammattilaiset. Kuka tahansa voi osallistua. Ennakkovalmisteluja ei tarvita ja työskentely tapahtuu mukavassa ilmapiirissä! Muista ilmoittautua tästä linkistä.

Klo 15.00-17.00 Ketterä yritysvierailu Goforella
Hostina CEO Timur Kärki ja Soile Roth Head of Business, Design
Lisää Goforesta https://gofore.com/
Gofore, Kalevantie 2 (Technopolis Yliopistonrinne), Tampere
Mukaan mahtuu 30 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Muista ilmoittautua tästä linkistä.