Maarakentamisen kiertotaloustyöpaja

Työpaja / Liiketoiminnan kehittäminen

Työpajassa etsimme uusia innovatiivisia toimintamalleja ja ideoita, jotka edistävät heikkolaatuisten maa-ainesten ja uusiomaa-ainestuotteiden käytön yleistymistä maarakentamisessa. Tavoitteena on tunnistaa potentiaalisia liiketoimintamalleja, sekä niiden tarvitsemia toimijaverkostoja. Teemaa työstetään asiantuntijoiden johdolla Tampereen teknillisellä yliopistolla kehitettyjen työkalujen avulla.
Ajankohta 26.4.2018 klo 08:30 - 12:00
Paikka Sokos Hotel Ilves
Osoite
Hatanpään valtatie 1, 33100, Tampere
Järjestäjä TTY ja Business Tampere
Lisää Google-kalenteriin

Mineraalijäte ja maa-ainekset muodostavat yhden Suomen suurimmista materiaalivirroista. Samalla lakimuutokset ja uudet tuotteistetut uusiomaa-ainekset luovat mahdollisuuksia kiertotalouden mukaiseen liiketoimintaan myös maarakentamisessa.

Kiertotaloudessa tuotteiden ja materiaalien arvo pyritään säilyttämään mahdollisimman korkeana mahdollisimman pitkään. Tässä työpajassa etsimme uusia innovatiivisia toimintamalleja ja ideoita, jotka edistävät heikkolaatuisten maa-ainesten ja uusiomaa-ainestuotteiden käytön yleistymistä maarakentamisessa. Tavoitteena on tunnistaa potentiaalisia liiketoimintamalleja, sekä niiden tarvitsemia toimijaverkostoja. Jotta mahdollisuuksia tunnistetaan kokonaisuus huomioon ottaen, toivomme näkemyksiä ja kokemuksia rakentajilta, logistiikan palveluiden ja uusiomaa-ainesten tuottajilta, sekä myös muilta kiinnostuneilta ja kehittämishaluisilta yrityksiltä ja asiantuntijoilta.

Maksuttomassa työpajassa on luvassa verkostoitumismahdollisuuksia alan tekijöiden ja asiantuntijoiden kanssa, sekä tavoitteellista ja fokusoitua keskustelua ja ideointia maarakentamisen kiertotalouden edistämiseksi. Työpajassa maarakentamisen kiertotalouden haasteita työstetään asiantuntijoiden johdolla Tampereen teknillisellä yliopistolla kehitettyjen työkalujen avulla.

Ohjelma

8:30 Kahvitarjoilu

9:00 Alkusanat ja alustukset

- Maamassaselvityksen satoa, Anna-Liisa Koskinen, Pöyry Finland Oy
- Tampereen tavoitteet maarakentamisen kiertotaloudessa, Katariina Rauhala, Tampereen kaupunki
- Uuden MARA-asetuksen mahdollisuudet, Marjo Koivulahti, Ramboll

10:00 Työpajaosuus

11:30 Tilaisuuden yhteenveto

12:00 Tilaisuus päättyy

Kiertotaloustyöpajan järjestävät yhteistyössä BusinessTampere ja Tampereen teknillinen yliopisto osana Euroopan alueen kehitysrahaston rahoittamaa 6Aika – tulevaisuuden kiertotalouskeskukset (CircHubs) hanketta.

Lämpimästi tervetuloa!