Teollisuuden digitalisaatio - mitä, kenelle ja miksi?

Seminaari / Liiketoiminnan kehittäminen

Seminaari Konepaja 2016 -messujen yhteydessä. Millaisia digitalisaatiohankkeita Tampereen seudun yrityksissä on toteutettu? Miten yritykseni voi hyötyä digitalisaatiosta? Miten voin lähteä kehittämään omaa toimintaani?
Ajankohta 17.3.2016 klo 10:00 - 12:30
Paikka Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Tähtien sali
Osoite
Ilmailunkatu 20, Tampere (katso kartalla)
Järjestäjä Tredea Oy
Lisää Google-kalenteriin

Seminaari Konepaja 2016 -messujen yhteydessä.

Teollisuuden digitalisaatio - mitä, kenelle ja miksi?

Millaisia digitalisaatiohankkeita Tampereen seudun yrityksissä on toteutettu? – Miten yritykseni voi hyötyä digitalisaatiosta? – Miten voin lähteä kehittämään omaa toimintaani?

OHJELMA

10:00 Tilaisuuden avaus
Tatu Miikkulainen, Tredea Oy

10:10 SMACC (Smart Machines and Manufacturing Competence Centre) - Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä
Risto Kuivanen, VTT

Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) ovat sopineet laajasta, strategisesta kumppanuudesta, joka on Suomen tuotanto-, valmistus- ja materiaalitekniikan merkittävin tutkimusosapuolten allianssi tällä hetkellä. Uusi osaamiskeskittymä rakentaa suomalaisen valmistavan teollisuuden tulevaisuutta tarjoamalla erityisesti PK-yritysten käyttöön nopeita ratkaisuja, monipuolista osaamista ja laajan yhteistyöverkoston. SMACC tulee merkittävästi vahvistamaan alan ekosysteemin kehittymistä ja tarjoamaan yhden luukun periaatteen korkeatasoisen tutkimusosaamisen hyödyntämiseen.

10:35 Data-analytiikan mahdollisuudet teollisuudessa
Emil Ackerman, Managing director, Co-founder, Quva Oy

Analytiikka tarkoittaa eri asioita eri ihmisille, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä ja miten teollisuus voi sitä hyödyntää?

11:00 Digitalisoituminen Dieselmoottorin tuotekehityksessä
Aarne Nyman, Agco Power

Kertomus siitä, miten dieselmoottorin tuotekehitys on muuttunut, menneistä ajoista, nykypäivään. Matkaamme suunnittelupöydältä, pajan kautta pellolle.

11:25 Teollisen internetin mahdollisuudet – sanoista tekoihin
Kimmo Saarela, VP, Business Development Trelab

Esimerkkejä langattoman mittalaitejärjestelmän toteutuksesta digitalisoinnin ja teollisen internetin mahdollisuuksien hyödyntämisen tukena. Nopeasti, vaivattomasti ja tehokkaasti.

11:50 Miten käynnistän digitalisaatioprojektin? Mistä saan tietoa, tukea ja rahoitusta?
Jukka Kohonen, Expert, NCP, Tekes:

Jukka Kohonen kertoo rahoitusmahdollisuuksista pk-yrityksille (Horisontti 2020, Team Finland ja Digiboosti). Esimerkkicase digitalisaation omaksumisesta ja käyttöönotosta; Hydroline, joka tuottaa sylintereitä mm. Sandvikille ja metsäkonevalmistajille.

Tatu Miikkulainen, Director, Industry services, Tredea Oy:

Yritysten IoT-hankkeiden aktivointipalvelut Tredeassa

Tatu Miikkulainen kertoo yrityksille suunnatuista kehityshankkeiden aktivointipalveluista. Tredea aktivoi Tampereen seutukunnalla teollisuuden digitalisaatioon liittyviä sekä tuotannon paluun mahdollistavia kehityshankkeita. Tietopaketin avulla saat käsityksen tarjonnasta ja mahdollisuuksistasi osallistua hankkeisiin.

12:30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy.

Lisätietoja:
Tatu Miikkulainen, Tredea Oy
Johtaja, Teollisuuden palvelut
tatu.miikkulainen@tredea.fi
p. 040 822 8250