Työturvallisuuspäivä 2017

Koulutus / Johtajuus

Työturvallisuuspäivä 2017 17.5.2017.
Ajankohta 17.5.2017 klo 09:00 - 16:00
Paikka Technopolis Yliopistonrinne
Osoite
Kalevantie 2, C-rakennus, Pappkoff, 33100, Tampere (katso kartalla)
Järjestäjä Tampereen kauppakamari
Lisää Google-kalenteriin

Työturvallisuuspäivässä käsitellään laajasti kaikkia työnantajia koskevia työturvallisuuteen liittyviä oikeudellisia velvoitteita sekä seurauksia velvoitteiden vastaisesta menettelystä. Päivän tarkoituksena on tarjota työnantajien edustajille tietoa siitä, miten työturvallisuusvelvoitteet hoidetaan lain mukaisesti ja siten, että asianmukainen menettely voidaan jälkikäteen luotettavasti osoittaa.

Keskeinen osa työturvallisuusvelvoitteiden noudattamisen valvontaa on työsuojelun valvonta. Työsuojeluviranomaisilla on merkittävä rooli työturvallisuusasioiden käsittelyssä ja työturvallisuuden takaamisessa. Päivän aikana työsuojelu- ja työturvallisuusasioiden käsittelyä esitellään myös viranomaisnäkökulmasta.

Hyvistä ja toimivista työturvallisuuskäytännöistä huolimatta kaikki ei kuitenkaan aina mene niin kuin pitäisi. Vahingon sattuessa alkaa usein syyllisten etsintä. Työnantajien onkin hyvä olla perillä siitä, millaisista teoista saattaa seurata myös rikosoikeudellinen vastuu. Lisäksi työnantajan edustajien olisi syytä osata valmistautua työturvallisuusrikosten esitutkintaan ja käsittelyyn oikeudessa. Työturvallisuuspäivässä syvennytään näihinkin asioihin työoikeuteen ja työturvallisuusasioihin erikoistuneen asianajaja Timo Jarmaksen johdolla.